Bavette van de Kamado
Benodigdheden:
- Kernthermometer
Optioneel:
- LetzQ Rub (anders gewoon wat peper & zout)
- Rookhout naar keuze
- Gietijzeren Rooster
Bereiding:
- Stook de Kamado Joe op tot 110/120 graden om indirect te gaan grillen. Bestrooi ondertussen de Bavette met de rub.
- Leg het vlees op de kamado wanneer de doeltemperatuur is bereikt. Vergeet niet van tevoren de kernthermometer in het vlees te plaatsen. Gaar het vlees tot er een kerntemperatuur van 44 graden is bereikt.
- Haal het vlees van de Kamado Joe wanneer de kerntemperatuur is bereikt. Stook de kamado ondertussen op tot circa 300 graden en verwijder de deflectorsteen. Vervang de rvs roosters door een gietijzeren, indien aanwezig.
- Grill het vlees kort (2/3 minuten) aan beide kanten, totdat het een mooie grill kleur heeft aan de buitenkant.
- Verpak de Bavette losjes in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
- bestrooi het vlees met peper en zout en snijd in plakjes
- Tast toe!