Côte du boeuf van de Kamado Joe
Benodigdheden:
- 1 Côte du boeuf
- LetzQ rub naar keuze
- Lekbakje
- Kernthermometer
- Deflectorstenen/sloroller
Bereiding:
- Smeer een LetzQ (of andere) Rub naar keuze op je côte du boeuf
- Wikkel de côte du boeuf vervolgens in folie en leg het in de koelkast, laat de rub zo lang mogelijk (bij voorkeur 24 uur) intrekken
- Haal de côte de boeuf uit de koelkast, en laat hem op kamertemperatuur komen
- Maak je rookhout nat zodat ze langer blijven roken.
- Probeer de Kamado Joe naar een constante temperatuur van 110 °C op te stoken
- Plaats het rookhout tussen de kolen
- Plaats hierna de deflectorstenen, lekbakje en roosters in de kamado
- Leg de côte de boeuf met een kernthermometer ingestoken op de roosters
- Laat de côte de boeuf liggen totdat er een kerntemperatuur van 50 °C wordt bereikt
- Haal de côte de boeuf van de Kamado Joe en zet alle schuifjes open
- Grill beide kant 2 minuten direct op het vuur af
- Wikkel de côte de boeuf in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten
- Snijd het vlees en tast toe!