Gyros van het spit met smeuïge aardappelpartjes
Benodigdheden
- Kernthermometer
- Elektrisch Draaispit
- Gyros Rub
- 2,5 kilo Procureur
- Kolenmand + divider
- Aluminumfoliebakje
- Gekruide aardappelpartjes
Bereiding
- Smeer de procureur in met de gyros rub en plaats minimaal 7 uur in de koelkast. Smeer de aardappelpartjes in met een kruiden naar keus.
- Haal de Procureur uit de koelkast en laat minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen.
- Plaats 1 halve maan hittedeflectorsteen in de kamado, plaats in de andere helft de kolen. Stook de Kamado Joe op tot circa 150/160 graden.
- Wanneer de doeltemperatuur is bereikt, plaats het elektrisch draaispit, met de Procureur aangeregen, op de kamado Joe.
5.1 Laat de procureur al draaiend circa 2 uur lang op de kamado garen, tot de kerntemperatuur van circa 72 graden is bereikt.
5.2 Plaats het aluminiumfoliebakje met aardappelpartjes op de deflectorsteen wanneer de procureur een kerntemperatuur van circa 50 graden heeft. Zo kunnen de aardappelpartjes genoeg garen en het druipend vet van de procureur opvangen.
- Haal de gyros van de kamado. Snij vervolgens in reepjes en plaats in de pita. Samen met extra’s naar kueze, zoals: Tzatziki, uitjes, sla, komkommer etc.
- Tast toe!